Ένας δασοφύλακας έχασε την ζωή του στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, ενώ προσπαθούσε να σβήσει μια πυρκαγιά που προκάλεσε ένας Γερμανός ο οποίος ήθελε να κάνει την ανάγκη του κι έβαλε φωτιά σε χαρτί τουαλέτας!

Ο 27χρονος Γερμανός που ζούσε σε μια σπηλιά δήλωσε στους αστυνομικούς ότι προκάλεσε κατά λάθος την πυρκαγιά, ενώ αφόδευε και έβαλε φωτιά στο χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποίησε προκειμένου να μην αφήσει σκουπίδια και δίχως να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Η απερίσκεπτη αυτή κίνηση του Γερμανού προκάλεσε τεράστια φωτιά, η οποία στοίχισε μάλιστα τη ζωή ενός δασοφύλακα. Ο 54χρονος Φρανθίσκο Χοσέ Σαντάνα και πατέρας 5 παιδιών, σκοτώθηκε δίνοντας μάχη με τις φλόγες.

Περίπου 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από τις περιοχές που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά, η οποία συνεχίζει να καίει σήμερα σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του αρχιπελάγους των Καναρίων.

Περίπου 200 πυροσβέστες, 6 ελικόπτερα και ένα υδροπλάνο συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με στόχο να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, πρόσθεσε αυτή η εκπρόσωπος Τύπου.

Ο Γερμανός συνελήφθη χθες το απόγευμα, και κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος από αμέλεια κι αργότερα σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Οι δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες, η ζέστη σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους ενδέχεται να περιπλέξουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έστειλε στην περιοχή 9 αεροσκάφη και ελικόπτερα για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις και ο επικεφαλής της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι έστειλε με μήνυμα στο Twitter τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

ffdesa1 ffdesa2

firee