Μπορεί να γεννήθηκε αγόρι αλλά λατρεύει τη νέα σχολική στολή που αποτελείται από μια γκρι φούστα με καρδιές. Άλλωστε η κοριτσίστικη αμφίεση είναι κάτι που πλέον έχει καθιερωθεί. Μάλιστα είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να ξεχωρίσει την Livvy από τα υπόλοιπα κορίτσια του σχολείου. Με τη διαφορά ότι η 10χρονη Livvy τελείωσε το καλοκαίρι το σχολείο ως αγόρι και επέστρεψε το Σεπτέμβριο σαν κορίτσι.

Και μπορεί οι συμμαθητές της να την κοιτούσαν κάπως περίεργα, η ίδια όμως δηλώνει ενθουσιασμένη για την απελευθέρωση της. «Επιστρέφοντας την πρώτη μέρα στο σχολείο είχα λίγο άγχος αλλά ένιωθα ταυτόχρονα ενθουσιασμό. Μου ερχόταν να φωνάξω από τη χαρά μου. Ήμουν μάλιστα τόσο ενθουσιασμένη που δεν με ένοιαζε τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα. Ακόμα κι όταν κάποιος έλεγε κάτι κακό για μένα δεν με ένοιαζε, ήμουν χαρούμενη που ήμουν ο εαυτός μου και δεν χρειαζόταν να προσποιούμαι άλλο».

Σύμφωνα με τους γονείς της η Livvy πάσχει από μια γενετική πάθηση που της υπαγορεύει να σκέφτεται και να φέρεται σαν κορίτσι κι όχι σαν αγόρι. Όπως δηλώνουν μάλιστα, από τότε που η Livvy ήταν μικρή, είχε κοριτσίστικες συνήθειες Απεχθανόταν το ποδόσφαιρο ενώ λάτρευε τις κούκλες και τις εκπομπές με τις γοργόνες στην τηλεόραση.

Περιγράφοντας τις συνήθειες της ως παιδί, η μητέρα της δηλώνει : «Της άρεσε ανέκαθεν να φοράει τις φούστες μου και τα αρώματα του. Οι περισσότεροι γονείς θα έλεγαν ότι απλώς είναι μια φάση και να μην ανησυχώ. Εμείς όμως δεν ανησυχήσαμε. Το πρόβλημα ήταν όταν κάποιος μας ρωτούσε τι δώρο να αγοράσει στη Livvy κι εμείς τους λέγαμε να της πάρουν μια Barbie».

Όσο για τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας, το ένα είναι 13 ετών αγόρι που λατρεύει τους υπολογιστές ενώ η αδερφή της Livvy δεν έχει και τόσο κοριτσίστικη συμπεριφορά αφού προτιμάει τα Lego και τη συναρμολόγηση παιχνιδιών από τις κούκλες.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα συμβεί όταν η Livvy φτάσει στην ηλικία που θα πρέπει να βγει το πρώτο της ραντεβού.

Οι γονείς της δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αλλαγής φύλου αν το αποφασίσει η ίδια όταν ενηλικιωθεί.

«Για μας είναι η κόρη μας. Είναι καλλιτεχνική φύση, ευαίσθητη και την αγαπάμε. Είναι το μικρό μας κοριτσάκι και όχι ένα φρικιό» δηλώνει η μητέρα της απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η ίδια κατηύθυνε το παιδί της προς πιο γυναικείες συνήθειες.

H Livvy στέκεται υπερήφανη δίπλα στη μητέρα της στην αυλή του σπιτιού τους

Η Livvy σβήνει κεράκια στα έκτα της γενέθλια φορώντας ένα πράσινο φόρεμα

Από τότε που ήταν 18 μηνών η μητέρα της επέμενε ότι ήταν ένα μικρό κορίτσι σε σώμα αγοριού