Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες από τις συγκρούσεις στο ανατολικό πολεμικό μέτωπο της Λιβύης.Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη, που έχει την υποστήριξη του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση νεοσύστατης ένοπλης ομάδας κατά των στρατιωτικών δυνάμεων που προστατεύουν τις πετρελαϊκές εγκατάστασεις που βρίσκονται στ’ ανατολικά της χώρας, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες, στην παραλιακή πόλη Αζνταμπίγια, μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων που είναι πιστές στην ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης και στην ένοπλη στρατιωτική ομάδα που αυτοαποκαλείται «Ένοπλες Δυνάμεις της Βεγγάζης».

Οι δυνάμεις αυτές, αποτελούνται από μαχητές που απωθήθηκαν στις αρχές του 2016, από τις ταξιαρχίες που είναι πειστές στο διοικητή της ανατολικής κυβέρνησης, Χαλίφα Χαφτάρ, που διεξάγει πόλεμο για δύο χρόνια στη Βεγγάζη κατά των Ισλαμιστών ανταρτών. Μεταξύ αυτών, είναι κι αυτοί που εκφράζουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά και μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.