Το πρωί της 11 Σεπτεμβρίου του 2011 υπήρχε μόνο ένας αμερικάνος που ήταν εκτός του πλανήτη και αυτός ήταν ο Διοικητής Frank Culbertson.

Όντας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 354 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη , ο διοικητής «τράβηξε» μοναδικές φωτογραφίες από τους δίδυμους πύργους, λίγη ώρα αφού πάνω τους είχαν προσκρούσει τα αεροπλάνα τα οποία είχαν καταληφθεί από αεροπειρατές . Ο σταθμός περνούσε ακριβώς πάνω από την Νέα Υόρκη τη στιγμή της επίθεσης και ο ίδιος έστειλε μήνυμα την επόμενη μέρα το πόσο φριχτό είναι να βλέπεις καπνούς να αναδύονται από την χώρα σου από μία τόσο φανταστική κάτω υπό άλλες συνθήκες πλεονεκτική θέση.

Ο Culbertson εξήγησε πως όταν ειδοποιήθηκε για το χτύπημα κατευθείαν προσπάθησε να βρει το κατάλληλο παράθυρο που να είχε θέα προς την Ν. Υόρκη και άρπαξε την κάμερα για απαθανατίσει το τρομερό αυτό γεγονός.

Το εκπληκτικό είναι ότι μπορεί να διακριθεί ο καπνός και δια γυμνού οφθαλμού από ύψος 402 χιλιομέτρων, ενώ για την ιστορία ο δορυφόρος κάνει τον «περίπλου» της Γης 15 φορές την ημέρα.