Γυναίκες που ψάχνουν πλούσιους συζύγους και το αντίστροφο είναι μια παλιά ιστορία. Ωστόσο μια νέα εκπομπή του βρετανικού Channel 5 με τίτλο «Gold Digger and Proud» καταγράφει την ολοένα και διογκούμενη τάση άτομα νεαρής ηλικίας να αναζητούν σχέσεις, έστω και σύντομες, που θα τους επιτρέψουν να «κολυμπήσουν» στο χρυσάφι.

Η εκπομπή παρακολουθεί τις ζωές τριών γυναικών που στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άνδρες κάποιας ηλικίας- και οπωσδήποτε κάποιας οικονομικής επιφάνειας.

Όπως η 31χρονη Laura Boylan από το Λίβερπουλ που εξομολογείται πως ξοδεύει πάνω από 300 ευρώ για κάθε εμφάνισή της επειδή ξέρει πως έτσι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσει έναν πλούσιο συνοδό. Δεν παραλείπει να ρίχνει τα δίχτυα της και στα social media όπου δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες της σε ενδιαφέρουσες πόζες.

skdhasm1

«Πρέπει να δείχνεις πως αξίζεις ένα εκατομμύριο δολάρια για εκείνους και τότε θα θέλουν να ξοδέψουν ένα εκατομμύριο δολάρια για σένα», λέει και εξηγεί πως το να ξοδεύει λεφτά για να δείχνει ωραία είναι κάτι που πάντα την ανταμείβει. «Αν επενδύω εγώ στον εαυτό μου τότε θα επενδύσουν κι εκείνοι σε μένα. Αν ξοδέψω 300 ευρώ για μένα μπορεί στο τέλος της βραδιάς να βρεθώ με ένα ρολόι των 10.000 ευρώ. Αν κάνεις τους υπολογισμούς, είναι οπωσδήποτε επένδυση».

Παρότι η Laura είναι αποφασισμένη να έχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τους άνδρες με τους οποίους βγαίνει- από επώνυμες τσάντες μέχρι δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, βάζει τα δικά της όριο στο πόσο κοντά θα έρθουν. Παραδέχεται κυνικά πως προκαλεί τους άνδρες να της δίνουν ολοένα και περισσότερα αλλά όταν τα πράγματα μεταξύ τους σοβαρεύουν, εκείνη βάζει τελεία. Εξομολογείται μάλιστα χωρίς καμία ντροπή  πως ένας άνδρας της πρόσφερε δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας 42.000 ευρώ, το οποίο εκείνη σκοπεύει να δεχτεί… πριν τον χωρίσει.

skdhasm3

«Όσο περισσότερο θεωρούν πως θα σε έχουν τόσο περισσότερο βάζουν το χέρι στην τσέπη. Μου αρέσει το κυνήγι- σου προσφέρουν διαρκώς δώρα, κι άλλα δώρα, μέχρι που να πιστέψουν πως θα σε έχουν. Εκείνη τη στιγμή εγώ βάζω τελεία και προχωρώ», περιγράφει.

Τους συντρόφους της τους βρίσκει είτε online είτε σε εξόδους της στα πιο ακριβά κέντρα και εστιατόρια του Λίβερπουλ. Παραδέχεται μάλιστα πως μερικές φορές δίνει τα δώρα που της προσφέρουν σε… εκτιμητές, για να καταλάβει από το κόστος τους πόσο σοβαρά το βλέπει εκείνος που της τα έδωσε.

Ποιοι είναι οι άνδρες που βγαίνουν ραντεβού με γυναίκες όπως η Laura; Ένας από αυτούς είναι ο εύπορος επιχειρηματίας και DJ Mark Vanderpump, που ξέρει πως τα λεφτά του τού επιτρέπουν να βγαίνει με νεαρές γυναίκες, οι οποίες σε άλλη περίπτωση δεν θα ενδιαφέρονταν για εκείνον.

skdhasm4

Βγαίνοντας από γάμο 22 ετών, ο Mark λέει πως είναι μόνος και πανέτοιμος να βρεθεί ξανά σε σχέση, ακόμα κι αν αυτό ελαφρύνει πολύ το πορτοφόλι του. «Έχω πολλές συντρόφους, απολαμβάνω την παρέα των γυναικών και βγαίνω με τέσσερις- πέντε ταυτόχρονα», δηλώνει. Παρότι γνωρίζει πως οι γυναίκες στη ζωή του κυνηγούν μόνο ένα πράγμα- τα λεφτά του- εκείνος θα ήθελε και κάτι πιο βαθύ. Για χάρη της 27χρονης Βραζιλιάνας Rosana ο 56χρονος πληρώνει την πτήση της για να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο, με ψώνια και δείπνα σε ωραία εστιατόρια. Όσο η νεαρή γυναίκα βρίσκεται στη Βρετανία της αγοράζει ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, της κάνει δώρο διαμαντένια κοσμήματα και περνούν μαζί τα βράδια σε ακριβά εστιατόρια.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε και η ζωή της 46χρονης Noelie Goforth που διαφέρει όχι μόνο επειδή είναι πολύ μεγαλύτερη από τα άλλα κορίτσια αλλά και επειδή έχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα: εκείνη δεν θέλει έναν άνδρα με πολλά λεφτά αλλά για λίγο, θέλει να τον κάνει δικό της.

skdhasm5

Έτσι επτά χρόνια πριν παντρεύτηκε τον Robin, έναν 67χρονο πολυεκατομμυριούχο, με τον οποίο είχε ήδη σχέση από 8 χρόνια νωρίτερα. Είναι και οι δύο αξιοσημείωτα ειλικρινείς σχετικά με τη σχέση τους: «Δεν νιώθω ποτέ άσχημα για το τι κάνω στους άνδρες επειδή κι εκείνοι θα μου έκαναν χειρότερα αν μπορούσαν», λέει η Noelie. Δεν κουβαλά ποτέ τις κάρτες της μαζί όταν είναι έξω γιατί ξέρει πως θα τα πληρώσει όλα ο σύζυγός της κι ελπίζει μια μέρα να κληρονομήσει την έπαυλη στην οποία ζουν τώρα. Στα ψώνια της μπορεί να ξοδέψει πάνω από 25.000 ευρώ και μόνο σε μία έξοδό της αλλά η ίδια πιστεύει πως έχει υψηλά στάνταρντς: «θα έκανα τα πάντα για τα διαμάντια αλλά δεν θα ήμουν τόσο φτηνή για να κάνω τα πάντα για το χρυσό», καταλήγει.

skdhasm6