Λιγότεροι μετανάστες χάνουν τη ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, γεγονός το οποίο μπορεί να δείχνει ότι ακολουθούνται καλύτερες πολιτικές για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Μέχρι στιγμής φέτος 1.370 πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη θάλασσα. Ο αριθμός αυτός δείχνει μείωση σχεδόν 25% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν.

Στον απολογισμό αυτόν περιλαμβάνονται 13 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο, εκ των οποίων κανένας στην ανατολική διαδρομή στη Μεσόγειο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, σημείωσε.

«Αποδίδουμε αυτή τη μείωση των απωλειών στην κάθετη μείωση των αφίξεων στην Ελλάδα από την Τουρκία», δήλωσε ο Μίλμαν. «Καθώς η διέλευση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας φαίνεται να έχει σταματήσει, ελπίζουμε ότι αυτό είναι η αρχή μιας σωστής πολιτικής διαχείρισης» της μετανάστευσης, υπογράμμισε.

«Είναι πιθανόν, θέλω να τονίσω το πιθανόν, η περίοδος των μεγάλων απωλειών από το 2013 να έχει κάνει τον κύκλο της ως τώρα, ίσως να δούμε ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι», κατέληξε.