Μια έγκυος γυναίκα που έφερε στον κόσμο το παιδί της νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από τη Σιγκαπούρη αποφάσισε να ονομάσει το αγοράκι της «Saw Jet Star» επειδή το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας τη βοήθησε να γεννήσει με ασφάλεια μέσα στο αεροσκάφος.
Το όνομα από την οικογένεια της μητέρας είναι Star και έτσι για τους γονείς ήταν μια καλή ιδέα να ονομάσουν το γιο τους «Saw Jet Star» λόγω της «φροντίδας που έλαβε από την αεροπορική εταιρεία» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Το πρώτο όνομα του παιδιού μάλιστα, το Saw είναι αφιερωμένο στον επί του σκάφους υπεύθυνο εξυπηρέτησης των επιβατών, Saw Ler Htu, που βοήθησε την μητέρα στο αεροσκάφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail. Μητέρα και γιος μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο στη Γιανγκόν και είναι καλά στην υγεία τους. Το αγοράκι ζυγίζει λίγο παραπάνω από τρία κιλά και είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε σε πτήση της Jetstar Asia.
Η αεροπορική εταιρεία προσέφερε 1.000 δολάρια για τα έξοδα του μωρού ενώ στους τρεις γιατρούς που ήταν τυχαία στην πτήση και βοήθησαν δόθηκαν κουπόνια για επόμενες πτήσεις.
oastatr2
Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η Jetstar «είναι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο το πλήρωμα βοήθησε με τη συνδρομή των γιατρών να έρθει εις πέρας η ασφαλής «παράδοση» επί του αεροσκάφους του νεαρότερου επιβάτη σε πτήση». Η ευτυχής άφιξη του μωρού συνάντησε βέβαια τα χειροκροτήματα των υπόλοιπων επιβατών σε μια στιγμή που σίγουρα δε θα ξεχάσει κανείς τους ποτέ καθώς ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.
oastatr3
Όσον αφορά τα ταξίδια των εγκύων με αεροπλάνα, για μια πτήση μικρότερη από τέσσερις ώρες, η Jetstar επιτρέπει στις γυναίκες να ταξιδέψουν μέχρι το τέλος της 40ης εβδομάδας της κύησης αλλά πρέπει να φέρει ειδική άδεια από γιατρό που να το επιτρέπει αν η γυναίκα επιλέξει να πετάξει μετά την 28η εβδομάδα ή και περισσότερο.
oastatr4oastatr1
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.