Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στήριξε την απόφαση του γαλλικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, για διακοπή των εκπομπών παλαιστινιακού δορυφορικού καναλιού, που κατηγορείται ότι με το πρόγραμμά του συντηρεί κλίμα μίσους έναντι του Ισραήλ και των Εβραίων.

Πέντε ακόμη ημέρες προθεσμίας (μέχρι την 26η Ιουνίου) δίνουν οι γαλλικές αρχές στην εταιρία που διαχειρίζεται τον δορυφόρο Eutelsat, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, να διακόψει την εκπομπή σήματος του καναλιού Al-Aqsa, που θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με τη Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση των γαλλικών αρχών και δήλωσε ότι οι γαλλικές αρχές εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Ένας από τους όρους λειτουργίας είναι ότι το κανάλι θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες, που μεταξύ άλλων, απαγορεύουν την υποκίνηση μίσους, στη βάση του γένους, της θρησκείας και της εθνικότητας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Eutelsat δήλωσε ότι η απόφαση των γαλλικών αρχών διαβιβάστηκε ήδη στην εταιρία Noorsat, πάροχο δορυφορικού σήματος με έδρα στο Μπαχρέιν, που έχει την ευθύνη για τη διανομή του σήματος του καναλιού Al -Aqsa.

Το παλαιστινιακό κανάλι από την πλευρά του διαμαρτύρεται ότι παραβιάζονται οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία δορυφορικών καναλιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.