Ελεύθερος αφέθηκε λίγες ώρες μετά την απαγωγή του ο καπετάνιος πλοίου του Καμερούν που δέχθηκε χθες επίθεση καθώς βρισκόταν ανοιχτά της Νιγηρίας, δήλωσαν σήμερα συγκλίνουσες πηγές.

Ωστόσο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας του Καμερούν, η οποία ήταν παρούσα χθες στο πλοίο την ώρα της επίθεσης, δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι πήραν αυτό που ήθελαν προτού αφήσουν ελεύθερο τον καπετάνιο.

Το πλοίο Monica Express, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Λιμπέ, στο νοτιοδυτικό Καμερούν, με προορισμό τη Νιγηρία με 150 επιβάτες, δέχθηκε χθες επίθεση ανοιχτά της Νιγηρίας από επτά αγνώστους που ήταν βαριά οπλισμένοι και οι οποίοι χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς απήγαγαν τον καπετάνιο του.

Κατά την επίθεση οι δράστες εξήγησαν ότι ήρθαν να ζητήσουν από τον καπετάνιο να πληρώσει τον μηνιαίο φόρο ασφάλειας. Ο καπετάνιος εξήγησε ότι αυτός έχει ήδη καταβληθεί σε έναν από τους επικεφαλής τους. Αυτοί είπαν ότι θα τον πάνε στο στρατόπεδo τους, υποσχόμενοι παράλληλα να τον αφήσουν ελεύθερο αν αποδειχθεί έπειτα από επαλήθευση ότι ο φόρος αυτός έχει πράγματι πληρωθεί, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Οι επιθέσεις σε πλοία είναι συχνές μεταξύ του Καμερούν και της Νιγηρίας, κυρίως στη ζώνη του Μπακάσι. Ορισμένες από τις οργανώσεις που δρουν εκεί ζητούν από πετρελαϊκές εταιρείες και ναυτιλιακές εταιρείες να τους καταβάλουν μηνιαίως χρήματα τα οποία οι ίδιες χαρακτηρίζουν ως «φόρο ασφαλείας».