Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων κοριτσιών ηλικίας δέκα μηνών σε κλινική του Τέξας. Τα κοριτσάκια είχαν γεννηθεί πέρσι και δεν είναι δίδυμα αλλά τρίδυμα, αφού μαζί τους γεννήθηκε και η αδελφή τους.

Η επέμβαση διήρκεσε 15 ώρες και οι Ximena και Scarlett Hernandez-Torres ήταν ενωμένες στη λεκάνη. Μοιράζονταν το έντερο και την ουροδόχο κύστη που τώρα θα πρέπει να αναδομηθούν.

Ομάδα ειδικών εργαζόταν για μήνες για να προετοιμάσει την επέμβαση αυτή και ανακοίνωση του νοσοκομείου τονίζει πως οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας τους. Είναι ωστόσο βέβαιο πως θα χρειαστούν κι άλλες επεμβάσεις μεγαλώνοντας.

Η τρίτη αδελφή, η Catalina, γεννήθηκε χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η 23χρονη μητέρα Silvia Hernandez και ο σύζυγός της Raul Torres έμαθαν στον τρίτο μην α της εγκυμοσύνης πως περίμεναν τρίδυμα και πως τα δύο ήταν σιαμαία.

«Από τότε που γεννήθηκαν ανυπομονούσα να τις δω να διαχωρίζονται επειδή ΄ήθελα να τις κρατάω χωριστά στην αγκαλιά μου, σφιχτά», τόνισε η Hernandez. «Όσο η ημέρα της επέμβασης πλησιάζει, τόσο νομίζω πως δεν τη θέλω. Αλλά φυσικά τη θέλω γιατί έτσι θα μπορούν να έχουν μια κανονική ζωή», είχε δηλώσει η 23χρονη λίγο καιρό πριν.

«Οι κόρες μου είναι στα χέρια του Θεού και θα γίνει το θέλημά του», είχε πει.

Τα κοριτσάκια, με επιθυμία των γονιών τους, βαπτίστηκαν στο νοσοκομείο, λίγο πριν μπουν στο χειρουργείο.

Η πιθανότητα να γεννηθούν σιαμαία σε «σετ» τριδύμων υπολογίζεται σε μία στα 50 εκατομμύρια.

moriaksdiam2 moriaksdiam3 moriaksdiam4 moriaksdiam5 moriaksdiam6 moriaksdiam1