Ο 11χρονος Kian Hamer είναι ένα από τα νεότερα μέλη της Mensa σημειώνοντας σκορ 162 στο τεστ νοημοσύνης Cattell III B. Η υψηλή αυτή βαθμολογία του, τον τοποθέτησε επίσημα στις «ιδιοφυΐες» οι οποίες ξεκινούν μετά το 140 στην κλίμακα.

Με το σκορ του ο 11χρονος ξεπέρασε τη βαθμολογία του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ και ανήκει πλέον στην κορυφή και στο 1% των πιο ευφυών ανθρώπων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Sun. Ο Kian που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε για την επιτυχία του: «Νιώθω περήφανος που πέτυχα μια τέτοια καλή βαθμολογία και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Mensa. Πάντα εργάζομαι σκληρά σε ο,τι κάνω και είμαι πάντα έτοιμος για μια πρόκληση. Θέλω επίσης να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο».

Ο μπαμπάς του 11χρονου δήλωσε «εξαιρετικά υπερήφανος» για τον γιο του, αλλά προσπαθεί να μην αφήσει όλη αυτή τη διασημότητα να επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεται το νεαρό αγόρι. «Είναι έξυπνος, αλλά δεν τον αποκαλώ ιδιοφυΐα. Θέλω να πατάει τα πόδια του γερά στο έδαφος. Πολλοί είναι εκείνοι που αστειεύονται ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος για να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν νομίζω ότι ο Kian έχει συνειδητοποιήσει την βαθμολογία που πήρε με την πρώτη φορά. Είναι ανταγωνιστικός, αλλά είναι προσγειωμένος και τα πόδια του πατάνε στη γη. Ξέραμε ότι είναι ένα λαμπρό παιδί, αλλά ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δε θα φανταζόμασταν ότι θα πέρναγε το τεστ της Mensa. Έτσι, πιστώνουμε την επιτυχία στο σχολείο. Είμαστε πολύ περήφανοι για ο,τι έχει καταφέρει».

Η Mensa έχει 110.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 20.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ζει και ο 11χρονος.

mensa2