Το γύρο του κόσμου αποφάσισαν να κάνουν οι 23χρονοι Paul Archer και Leigh Purnell μαζί με τον 27χρονο Johno Ellison χρησιμοποιώντας ως όχημα ένα ταξί 20 ετών.

Οι τρεις φίλοι έχουν περάσει από Σκανδιναβία, Ρωσία, Τουρκία και Ινδία και τώρα κατευθύνονται προς την Κίνα.

Βέβαια, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν ήταν όλα ρόδινα. Μάλιστα, ο ένας από τους τρεις,ο Johno δήλωσε: «Η προσπάθειά μας πάει αρκετά καλά. Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 50.000 μίλια. Τους τελευταίους μήνες έχουμε συλληφθεί στη Μόσχα, έχουμε παίξει σε μια ταινία Bollywood στην Ινδία κι έχουμε αντιμετωπίσει την καχυποψία των Ιρανών, οι οποίοι πίστευαν ότι είμαστε κατάσκοποι. Παράλληλα και το αυτοκίνητο αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα». Παρά τις άτυχες στιγμές όμως και οι τρεις τους υποστηρίζουν ότι περνούν τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.

Ευελπιστούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και να κερδίσουν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για το μεγαλύτερο ταξίδι με ταξί που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Οι τρεις νέοι γνωρίστηκαν στο Aston University στο Birmingham και η ιδέα τους ήρθε ύστερα από μια βραδινή έξοδο. Αγόρασαν το ταξί έναντι 1.500 λιρών κι αμέσως ξεκίνησαν τις προετοιμασίες και τα σχέδια.

Η περιπέτεια αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο οπότε και υπολογίζουν ότι θα έχουν φτάσει στην Αυστραλία.