«Στάσου εδώ και σκέψου κάποιον που αγαπάς» γράφει το μήνυμα στην τοιχογραφία του Λος Άντζελες στο Sunset Boulevard και μια κοπέλα σταμάτησε για να βγάλει εκεί μια φωτογραφία.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών των κοινωνικών δικτύων είναι το γεγονός ότι στα πόδια της, την ώρα της λήψης βρίσκεται ξαπλωμένος ένας άστεγος. Το στιγμιότυπο απαθανάτισε από μακριά ένας περαστικός, ο Rich Michalowski ο οποίος όταν είδε ότι στεκόταν δίπλα στον άστεγο και πόζαρε στην τοιχογραφία αποφάσισε να κάνει μερικές λήψεις τις οποίες αργότερα ανέβασε στο Facebook.

Ο άνδρας που δημοσιοποίησε την εικόνα σχολίασε: «Η γυναίκα που έβγαζε την φωτογραφία κατεύθυνε την άλλη πώς να ποζάρει και της πρότεινε να βγάλει το σακάκι της. Σε κάποια στιγμή της είπε να πλησιάσει περισσότερο στον άστεγο για να είναι στο κέντρο της φωτογραφίας. Ήταν ακόμα εκεί όταν εγώ έφυγα.»

Η φωτογραφία ξεσήκωσε αντιδράσεις και σχόλια όπως «Υπάρχει μια ειρωνεία στο ότι ποζάρει για να βγάλει μια γλυκιά και ζεστή φωτογραφία ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να μην πατήσει το κεφάλι του άστεγου», «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό. Αισθάνομαι άρρωστος» και άλλα παρόμοια επιθετικά σχόλια εναντίον της γυναίκας.

astegos2

Ωστόσο υπήρξαν και κάποια σχόλια όχι τόσο επικριτικά που ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι πολλοί άνθρωποι περπατούν αδιάφορα καθημερινά δίπλα από άστεγους κάνοντας μάλιστα τα ψώνια τους και έτσι αυτή η εικόνα δεν πρέπει να ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς τα κορίτσια ήθελαν απλά να βγάλουν μια φωτογραφία.

Ο καλλιτέχνης που δημιούργησε την τοιχογραφία, Dallas Clayton, εξέφρασε την δική του άποψη για την φωτογραφία λέγοντας: «Είναι θλιβερό το γεγονός ότι κάποιος πρέπει να κοιμάται στο δρόμο. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι κάποιος νιώθει τόσο «ασύνδετος» με όλο αυτό ώστε πάει πάνω από κάποιον για να βγάλει μια φωτογραφία και, επίσης, είναι θλιβερό το γεγονός ότι το θέαμα είναι ευκολότερο να συζητηθεί και να σχολιαστεί από το να λυθεί από τη ρίζα του», προσθέτοντας ότι λυπάται για όλους τους εμπλεκόμενους.

astegos1