Είκοσι έξι διαμερίσματα της δυτικής και της κεντρικής Γαλλίας τέθηκαν σήμερα σε κατάσταση συναγερμού λόγω των ιδιαίτερα σφοδρών ανέμων, που προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός ακόμη ανθρώπου.

Ένας 53χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί στην Τρουά (κεντρο-ανατολική Γαλλία) από κομμάτια καμινάδας που κατέρρευσε λόγω του ανέμου, έγινε γνωστό από τους διασώστες. Ένας άλλος άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά στο ίδιο περιστατικό.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά χθες στο Παρίσι από την πτώση διαφημιστικής πινακίδας που ξεριζώθηκε από το μπουρίνι.

Η ένταση του ανέμου μειώθηκε στην ακτογραμμή της Βρετάνης και της Νορμανδίας, αλλά οι καταιγίδες παραμένουν ισχυρές στο βόρειο τμήμα της χώρας, «με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα από 80 έως 100 χλμ την ώρα, με ριπές που πλησιάζουν τα 110 χλμ την ώρα», σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France.

Χθες, άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 140 χλμ την ώρα σάρωσαν το βόρειο και το δυτικό τμήμα της Γαλλίας προκαλώντας την εμφάνιση εντυπωσιακών κυμάτων στις ακτές, αλλά περιορισμένες υλικές ζημιές.

Στα νοτιοδυτικά, τα κύματα έφθασαν τα έξι με επτά μέτρα στα ανοικτά στη διάρκεια της νύχτας και μερικά έσκασαν στους δρόμους που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.