Ήταν το 2007 όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόταν τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στη Μόσχα. Τότε εκείνη είχε μόλις δύο χρόνια στην εξουσία, ωστόσο όσοι την παρακολουθούσαν ήξεραν ότι φοβάται τα σκυλιά.

Όλα πήγαιναν  μια χαρά όταν κάποια στιγμή, όταν ο Πούτιν αποφάσισε να δείξει το αγαπημένο του λαμπραντόρ στην Μέρκελ.

«Δεν σε ενοχλεί το σκυλί, ε; Είναι πολύ φιλικό και είμαι σίγουρος ότι είναι συνετό», είχε πει τότε στη Μέρκελ ο Πούτιν.

Οι εικόνες με το φοβισμένο βλέμμα της Μέρκελ δίπλα στον ηγέτη της Ρωσίας είχαν κάνει τότε το γύρο του κόσμου, με τις φήμες ότι ο Πούτιν προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση για να κάνει επίδειξη δύναμης στην καγκελάριο να δίνουν και να παίρνουν.

Εννέα χρόνια μετά, ο Πούτιν έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. «Ήθελα να κάνω κάτι όμορφο για αυτήν. Όταν διαπίστωσα ότι δεν συμπαθεί και πολύ τα σκυλιά φυσικά και απολογήθηκα», ανέφερε ο Πούτιν.

merkel-putin-dog_3546989b

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα, ότι δεν ήθελε να τρομάξει την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όταν έφερε το Λαμπραντόρ σε συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών, στο Σότσι, εννέα χρόνια πριν.

Η Μέρκελ από την άλλη, έχει μιλήσει επανειλημμένα για τον τρόμο που την διακατέχει για τα σκυλιά, από τότε που της επιτέθηκε ένα το 1995.

Αναφερόμενος στη σημερινή του σχέση με την κ. Μέρκελ, ο Πούτιν σημείωσε: «Την εμπιστεύομαι. Είναι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος. Υπόκειται βεβαίως σε ορισμένες πιέσεις και περιορισμούς. Αλλά κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να επιλύσει τις κρίσεις, μεταξύ αυτών και εκείνη στην νοτιοδυτική Ουκρανία».

merkel-putin-dog-2_3546987b