Άγνωστοι έριξαν κροτίδες και πυροβόλησαν με σκάγια εναντίων αστυνομικών σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου όπου είχαν καταλύσει Άραβες Ισραηλινοί στο Κάιρο, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως «άγνωστοι συγκεντρώθηκαν κοντά στο ξενοδοχείο Τρεις Πυραμίδες και περνώντας μπροστά από το κτίριο έριξαν κροτίδες και πυροβόλησαν με σκάγια τους αστυνομικούς της φρουράς οι οποίοι ανταπέδωσαν».

Το υπουργείο διευκρίνισε πως δεν υπήρξαν θύματα αλλά έκανε λόγο για ζημιές που υπέστη ένα λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά στο ξενοδοχείο. Ένας από τους περίπου δεκαπέντε δράστες συνελήφθη.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, το λεωφορείο περίμενε 40 Άραβες Ισραηλινούς τουρίστες που δεν είχαν βγει από το ξενοδοχείο και οι οποίοι είναι «σώοι και αβλαβείς».

Υπάλληλος του ξενοδοχείου, ο Γιάσερ Φαχρεντίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «μία ομάδα 15-20 νεαρών διαδηλωτών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα έριξαν κροτίδες και πυροβόλησαν με σκάγια τη γυάλινη πρόσοψη του κτιρίου καθώς και τα παράθυρα ενός άδειου λεωφορείου που περίμενε για να μεταφέρει Άραβες Ισραηλινούς τουρίστες».

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μέρος της γυάλινης πρόσοψης του κτιρίου και κάποια τζάμια του λεωφορείου έχουν σπάσει.

Η αστυνομία ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις από χθες στο Κάιρο, κυρίως στις περιοχές όπου βρίσκονται κοπτικές εκκλησίες. Οι Κόπτες, που αποτελούν το 6 έως 10% του πληθυσμού και είναι η πιο σημαντική χριστιανική κοινότητα στη Μέση Ανατολή, γιορτάζουν αύριο τα Χριστούγεννα.

egypt2 egypt