Δυο μικρά παιδιά τρέχουν φοβισμένα  μέσα από τα συντρίμμια ζητώντας τη μαμά τους, μετά από αεροπορική επιδρομή στη Συρία που σκότωσε 49 άτομα. Το συγκλονιστικό βίντεο ανέβηκε στο Facebook από τη Συριακή Πολιτική Άμυνα, έπειτα από μια από τις επιθέσεις σε προάστιο κοντά στη Δαμασκό, την Κυριακή.

Μέσα σε αυτό το χάος σε δρόμο της πρωτεύουσας, ξεπροβάλει τρομαγμένο ένα μικρό παιδί ντυμένο με κόκκινο παλτό που αρχίσει να καλεί τη μητέρα του, πριν ένας εθελοντής της Πολιτικής Άμυνας το πάρει στην αγκαλιά του και το μεταφέρει σε ασθενοφόρο. Στιγμές αργότερα, ένα άλλο αγόρι βγαίνει από τα χαλάσματα και αρχίζει να τρέχει προς ένα βανάκι και με δάκρυα στα μάτια καλεί και εκείνο τη μαμά του, λέγοντας «θέλω τη μαμά μου».

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, πάνω από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών, όπου στόχο είχαν την πρωτεύουσα της χώρας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε ότι μαχητικά βομβάρδισαν την πόλη Douma, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειανατολικά της πρωτεύουσας.

plkj1 plkj2 plkj3