Λουκέτο στα παράτυπα τεμένη βάζει η Ιταλία

Στόχος να ελέγχονται καλύτερα τα νόμιμα και να περιοριστεί ο κίνδυνος της τρομοκρατίας


ΚΟΣΜΟΣ
0:40
28/11/2015
Λουκέτο στα παράτυπα τεμένη βάζει η Ιταλία
1
loading

Την πρόθεση της Ιταλικής κυβέρνησης να κλείσει τους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων οι οποίοι λειτουργούν παράτυπα στο πλαίσιο, όπως είπε, του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αντζελίνο Αλφάνο.

«Έχουμε στην Ιταλία τέσσερα τεμένη και πάνω από 800 μουσουλμανικούς χώρους λατρείας. Θα κλείσουμε τους χώρους που λειτουργούν μυστικά και παράτυπα, όχι για να εμποδίσουμε την άσκηση της θρησκευτικής πίστης αλλά ώστε η θρησκευτική λατρεία να ασκείται σε τόπους που έχουν άδεια» από τις αρχές, είπε ο Αλφάνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συνόδου στο Λέτσε, στο νότιο τμήμα της χώρας, αφιερωμένης στους κινδύνους της τρομοκρατίας και της επιρροής του «ισλάμ των γκαράζ», όπως αποκαλούνται οι χώροι λατρείας που δεν έχουν άδεια των αρχών, όπου συγκεντρώνονται ορισμένοι από τους 1 εκατ. μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα για να προσεύχονται.

Αυτοί οι χώροι λατρείας αποτελούν ενίοτε επιλογή, αλλά μερικές φορές ανάγκη, καθώς οι άδειες λειτουργίας ενός χώρου λατρείας δεν είναι καθόλου εύκολο να χορηγηθούν, ειδικά λόγω της αντίθεσης πολλών τοπικών εκλεγμένων αξιωματούχων.

«Κανένας τόπος του κόσμου δεν έχει μηδενικό κίνδυνο, όπως δείχνει το δραματικό χρονολόγιο της τρομοκρατίας από το 2001 μέχρι σήμερα. Μόνο η πρόληψη υπάρχει, και ως σήμερα η δουλειά των υπηρεσιών πληροφοριών μας και η προσπάθειά μας για πρόληψη έχει λειτουργήσει», είπε ο Αλφάνο.

Η Ιταλία, και ιδίως η Ρώμη, αναφέρονται συχνά ως στόχοι από τα όργανα προπαγάνδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι για τον κίνδυνο να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στο ιταλικό έδαφος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Youhou

    Μην τους κλείνετε. Απλά βάλτε στην είσοδο ένα βιβλίο για υπογραφές όσων εισέρχονται, ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα στις χώρες τους να έχουν οι αλλόθρησκοι τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι ίδιοι στην Ευρώπη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει