Διακόπτονται και πάλι οι εργασίες σφράγισης της πετρελαιοπηγής στον Κόλπο του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε η ΒΡ, καθώς πλησιάζει στην περιοχή η τροπική καταιγίδα Μπόνι.

Πρόκειται για προσωρινή διακοπή, διαβεβαιώνει η εταιρεία, που αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των Αρχών. Την ίδια ώρα, η ΒΡ, ισχυρίζεται πως το κάλυμμα που έχει τοποθετηθεί στην πετρελαιοπηγή θα παραμείνει στη θέση του.

Η πετρελαιοπηγή, που σφραγίστηκε πριν από επτά ημέρες, «παραμένει κλειστή αυτή τη στιγμή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της BP, ωστόσο το σημείο θα παρακολουθείται διαρκώς «για όσο διάστημα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

Από χθες έχουν απομακρυνθεί εργαζόμενοι και ο εξοπλισμός της εταιρείας από το σημείο της διαρροής, εν αναμονή της τροπικής καταιγίδας.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Καταιγίδων, η Μπόνι, η δεύτερη καταιγίδα της χρονιάς που σχηματίστηκε κοντά στις Μπαχάμες, κινείται με ανέμους ταχύτητας 40 μιλίων την ώρα με κατεύθυνση προς το σημείο όπου βρισκόταν η πλωτή εξέδρα άντλησης της ΒΡ, στον Κόλπο του Μεξικού.