Αποτροπιασμό προκαλεί το παρακάτω βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην επαρχία Γκορ του Αφγανιστάν και δείχνει μια 19χρονη, χωμένη μέσα σε μία τρύπα στο έδαφος, να λιθοβολείται μέχρι θανάτου.

Το βίντεο διαρκεί δύο λεπτά και δείχνει άνδρες να πετούν πέτρες κατά της κοπέλας ενώ άλλοι καταγράφουν τη φρίκη στα κινητά τους. Οι φωνές της νεαρής γυναίκας ακούγονται και προκαλούν ανατριχίλα.

Ο τοπικός αξιωματούχος  Mohammad Zaman Azimi απέδωσε στους Ταλιμπάν τη βάναυση εκτέλεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο η γυναίκα είναι η 19χρονη Rokhshana που τιμωρήθηκε με σκληρότητα επειδή την κατηγόρησαν πως είχε προγαμιαίες σχέσεις με τοβ 23χρονο μνηστήρα της.

Ούτε εκείνος έμεινε ατιμώρητος αλλά η δική του ποινή ήταν το μαστίγωμα…

Δεν είναι σαφές γιατί η γυναίκα αντιμετώπισε πιο σκληρή ποινή αλλά στο παρελθόν πολλές φορές οι Ταλιμπάν και τα θρησκευτικά δικαστήρια επεφύλασσαν βαρύτερες ποινές για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Ο Azimi επιβεβαίωσε πως η εκτέλεση έγινε στο χωριό Ghalmin και πως το ζευγάρι είχε κλεφτεί κι αναζητούσε μέρος για να παντρευτεί.

Στο Αφγανιστάν, τα κορίτσια που δεν έχουν παντρευτεί ζουν συχνά περιορισμένα μέσα στα σπίτια τους και δεν επιτρέπεται να έχουν οποιαδήποτε επαφή με άνδρες εκτός της στενής οικογένειάς τους. Βάρβαρες τιμωρίες περιμένουν όσα κορίτσια και γυναίκες παραβιάσουν αυτή την κοινωνική νόρμα…