Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στη βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας χθες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, μια μέρα μετά από νέο ηχογραφημένο μήνυμα που φέρεται να προέρχεται από τον ηγέτη των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, στο οποίο κατηγορεί το στρατό ότι ψεύδεται για τις επιτυχίες του εναντίον τους.

Ανώνυμη πηγή του νοσοκομείου είπε ότι τουλάχιστον οχτώ πτώματα είχαν συλλεγεί μετά από τις εκρήξεις σε τέμενος και περιοχές δίπλα του, στην άκρη του κέντρου της πόλης, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι. Περίπου 50 άτομα τραυματίστηκαν.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τις εκρήξεις, αλλά είχαν τα χαρακτηριστικά των ισλαμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ.

Οι αυτοσχέδιες βόμβες εκρήγνυσαν γύρω στις 21.21 ώρα Ελλάδας, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού, ενώ πρόσθεσε ότι οι αρχές προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν τη φωνή στο ηχογραφημένο μήνυμα, αν ήταν όντως του Σεκάου.

Ο στρατός της Νιγηρίας έχει ισχυριστεί επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια ότι ο Σεκάου έχει σκοτωθεί, ενώ φέρεται να έχει εκδόσει νέα μαγνητοσκοπημένα και ηχογραφημένα μηνύματα τα τελευταία χρόνια.