Την αντίθεση του στις ποσοστώσεις που επιβάλλονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη μετεγκατάσταση των μεταναστών εξέφρασε σήμερα ο Πολωνός πρόεδρος Αντρζέι Ντούντα.

«Στην Ευρώπη η συζήτηση είναι συνέχεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών και λίγo για την καταπολέμηση των αιτιών. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα είδος φαύλου κύκλου», δήλωσε ο Ντούντα.

Παράλληλα σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Εύα Κόπατς δήλωσε πως η Πολωνία μπορεί να δεχτεί περίπου 2.200 πρόσφυγες στα επόμενα δύο χρόνια, παρόλο που ο προτεινόμενος αριθμός από τις Βρυξέλες σύμφωνα με το σχέδιο ποσοστώσεων ήταν 3.500.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμας Σιεμόνιακ δήλωσε σήμερα πως η Γερμανία δεν πρέπει να κάνει διάλεξη στην Πολωνία για επίδειξη αλληλεγγύης προς άλλα ευρωπαϊκά κράτη αποδεχόμενη χιλιάδες μετανάστες.

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να εφαρμόσει ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης των αιτούντων άσυλο και να συμφωνήσει σε ποσοστώσεις κατανομής των προσφύγων σε όλη την ήπειρο με δεσμευτικούς όρους.