Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στον διεθνή σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης τον οποίο οι ουγγρικές αρχές έκλεισαν απομακρύνοντας τους εκατοντάδες μετανάστες που περίμεναν εκεί τραίνο για να φύγουν κυρίως προς Αυστρία και Γερμανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter η κυκλοφορία των συρμών αποκαθίσταται μετά την αναστολή της ωστόσο δεν επετράπη στους μετανάστες να μπουν μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Εκατοντάδες οργισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες διαδηλώνουν έξω από τον σταθμό ζητώντας να ανοίξει τις πύλες του και να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στη Γερμανία.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κουνώντας τα εισιτήρια, γιουχάροντας, σφυρίζοντας και φωνάζοντας «Γερμανία, Γερμανία» μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν σχηματίσει κλοιό μπροστά από την είσοδο του σταθμού.

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς, όταν ερωτήθηκε για ποιον λόγο έκλεισε ο σταθμός της Βουδαπέστης, απάντησε στο Reuters ότι οι ουγγρικές αρχές προσπαθούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε θέλει να μετακινηθεί εντός της Ευρώπης πρέπει να είναι εφοδιασμένος με διαβατήριο που βρίσκεται σε ισχύ και με βίζα Σένγκεν.