Μετά την πολύωρη καθυστέρησή τους στα ουγγρικά σύνορα εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν σήμερα το πρωί στη Βιέννη και πολλοί εξ αυτών, σύμφωνα με το BBC επιβιβάστηκαν απευθείας σε τραίνα με προορισμό τη Γερμανία.

Χθες οι αυστριακές Αρχές σταμάτησαν τραίνα που είχαν ξεκινήσει από τη Βουδαπέστη με προορισμό τη Βιέννη υποστηρίζοντας πως θα γύριζαν πίσω όσους επιβάτες είχαν ζητήσει τη χορήγηση ασύλου στην Ουγγαρία- δεν είναι ωστόσο σαφές αν αυτό όντως συνέβη.

Σύμφωνα με την αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων OeBB στη γραμμή από τη Βουδαπέστη υπάρχει «σοβαρή αναστάτωση» λόγω του πλήθους.

Η αυστριακή αστυνομία ανακοίνωσε πως έως χίλιοι άνθρωποι έφτασαν χθες το πρωί στον κεντρικό σιδηροδρομικό της Βιέννης όπου πολλοί εθελοντές τους πρόσφεραν φαγητό και νερό.

Με την άφιξή τους στην Αυστρία οι μετανάστες έχουν διορία δύο εβδομάδων να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν καθεστώς πρόσφυγα εκεί.

Κύριος προορισμός των μεταναστών που φτάνουν στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ είναι η Γερμανία, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, η οποία αναμένεται να δεχθεί φέτος 800.000 ανθρώπους- αριθμό τετραπλάσιο από πέρσι.

Η Αυστρία διενεργεί εντατικούς ελέγχους στα οχήματα που περνούν στο έδαφός της από την Ουγγαρία μετά την τραγωδία με 71 νεκρούς μετανάστες που βρέθηκαν κλεισμένοι σε εγκαταλειμμένο φορτηγό σε αυστριακό αυτοκινητόδρομο.

Ο αριθμός των μεταναστών που περνά στην Ευρώπη έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ με 107.500 ανθρώπους να φτάνουν μόνο τον Ιούλιο!

migrands9 migrands8 migrands4 migrands3 migrands2 migrands7 migrands6 migrands5ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΙΕΝΝΗ