O πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει «100%» τον θάνατο διά αποκεφαλισμού ενός εκ των συμπατριωτών του στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που τον κρατούσε όμηρο.

«Προς το παρόν, δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε 100% ότι πρόκειται για ένα πραγματικό γεγονός και δε γνωρίζω εάν εμείς θα μπορέσουμε να το κάνουμε τις επόμενες ημέρες, όμως αυτό που βλέπουμε δε μοιάζει με κάτι καλό, μοιάζει να είναι κάτι τρομακτικό» δήλωσε ο Μιλάνοβιτς σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι αρχές επιχειρούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας που κυκλοφορεί στο Twitter, η οποία αναρτήθηκε σε λογαριασμούς ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στο παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, την Επαρχία Σινά, και στην οποία απεικονίζεται η σορός ενός άνδρα που έχει αποκεφαλιστεί.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισλαμικό Κράτος γνωστοποίησε ότι εκτέλεσε διά αποκεφαλισμού τον Τόμισλαβ Σάλοπεκ, 31 ετών, τον οποίο είχε απαγάγει πριν από τρεις εβδομάδες στην Αίγυπτο, όπου εργαζόταν σε μία γαλλική εταιρεία.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η δολοφονία, θα πρόκειται για τον πρώτο πολίτη από χώρα της Δύσης που θα έχουν εκτελέσει οι τζιχαντιστές σε αυτήν την χώρα.

«Δεν θα σταματήσουμε να τον αναζητούμε μέχρι να εξανεμιστεί κάθε ελπίδα» να τον βρούμε, προσέθεσε εντούτοις ο πρωθυπουργός της Κροατίας.