Η Air Djibouti πετάει ξανά με… τον Μπρους Ντίκινσον στο πηδάλιο

Ο θρύλος των Iron Maiden ανέλαβε τη διαχείριση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας


ΚΟΣΜΟΣ
21:56
04/08/2015
Η Air Djibouti πετάει ξανά με... τον Μπρους Ντίκινσον στο πηδάλιο
loading

Η κρατική αεροπορική εταιρεία του Τζιμπουτί βρίσκεται και πάλι στους αιθέρες, έχοντας μάλιστα «στο πηδάλιο» το θρυλικό τραγουδιστή των Iron Maiden, Μπρους Ντίκινσον. Η Air Djibouti ξανάρχισε από τη Δευτέρα τα δρομολόγιά της, 10 και πλέον χρόνια μετά τη χρεοκοπία της.

Η Air Djibouti, που είχε χρεοκοπήσει το 2002, απογειώθηκε και πάλι χθες με μια πτήση που σήμανε την αναγέννηση του κρατικού αερομεταφορέα. Ένα φορτηγό αεροσκάφος Fokker πραγματοποίησε την πρώτη πτήση από το Τζιμπουτί στη Χαργκέισα της Σομαλιλάνδης μεταφέροντας 6 τόνους εμπορευμάτων. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν και άλλες πτήσεις προς τις πρωτεύουσες της Κένυας, του Νότιου Σουδάν και της Σομαλίας. Οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών αναμένεται να ξεκινήσουν το Νοέμβριο.

«Αυτό το πρώτο φορτηγό αεροσκάφος θα εξυπηρετεί τις χώρες της περιοχής και εκείνες των Μεγάλων Λιμνών. Σχεδιάζουμε επίσης να εξυπηρετούμε τη Δυτική Αφρική και τις ανατολικές ΗΠΑ, χάρη στη συνεργασία μας με το Μαϊάμι», είπε ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων και Ελευθέρων Ζωνών του Τζιμπουτί, Αμπουμπάκερ Όμαρ Χάντι.

Η Air Djibouti ιδρύθηκε το 1963 και ήταν μια από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρείες της αφρικανικής ηπείρου. Μετά από πολλά χρόνια κακοδιαχείρισης, χρεοκόπησε το 2002.

Η νέα εταιρεία παραμένει κρατική, αλλά η διαχείρισή της έχει ανατεθεί στη βρετανική εταιρεία Cardiff Aviation, ιδιοκτήτης της οποίας δεν είναι άλλος από τον ροκ σταρ Μπρους Ντίκινσον, το τραγουδιστή του χέβι μέταλ συγκροτήματος Iron Maiden. Ο Ντίκινσον είναι επίσης πιλότος και εκπαιδευτής σε αεροσκάφη Μπόινγκ 757 και 737. Εκτός από τη διαχείριση, η Cardiff Aviation θα είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των αεροσκαφών και την εκπαίδευση του προσωπικού της Air Djibouti.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει