Υπέκυψε στα τραύματά του ο 14χρονος Παλαιστίνιος Λάιθ Χάλντι, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον Ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη σύμφωνα με πηγές στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο έφηβος από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαλαζόν, χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν κοντά στο σημείο ελέγχου Ατάρα και εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μερικές ώρες αργότερα.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από την πλευρά της είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ένας Παλαιστίνιος ύποπτος πέταξε ένα κοκτέιλ Μολότοφ εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου στο Μπιρ Τσάιτ. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν πυροβολώντας τον επιτιθέμενο».

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά τον θάνατο του μόλις 18 μηνών Αλί Νταουάμπσεχ, που κάηκε ζωντανό, ενώ οι γονείς και ένα αδελφάκι του τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν Ισραηλινοί εξτρεμιστές έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε αυτή την «τρομοκρατική ενέργεια», χρησιμοποιώντας μια ορολογία που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ οι ισραηλινές αρχές όταν αναφέρονται σε επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, κι έδωσε εντολή «να συλληφθούν οι δολοφόνοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Επανέλαβε αυτές τις δεσμεύσεις σε μια σπάνια τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πάντως, το απόγευμα, δήλωσε ότι «αμφισβητεί ότι το Ισραήλ θα αποδώσει αληθινή δικαιοσύνη», κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι φέρει «άμεση ευθύνη» για τον θάνατο του Αλί Νταουάμπσεχ, 18 μηνών, λόγω της «ατιμωρησίας» που παρέχει στους «εποίκους», τους οποίους οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν για το έγκλημα.

Το βρέφος πέθανε στην επίθεση, ενώ η μητέρα του Ριχάμ, 26 ετών, ο πατέρας του Σάαντ και ο αδελφός του Άχμεντ, 4 ετών, δίνουν μάχη για τη ζωή σε ένα ισραηλινό νοσοκομείο, σύμφωνα με γιατρούς. Νοσηλεύεται επίσης ένα τέταρτο πρόσωπο, που σύμφωνα με ορισμένες πηγές είναι ένα κοριτσάκι.