Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Παμπλόνα, Ισπανία. Αιματηρό έθιμο στους ισπανικούς δρόμους

EIKONES1

Τραυματίες είχαν και φέτος οι ταυρομαχίες στους δρόμους της Ισπανίας. Στον πρώτο γύρο του ετήσιου φεστιβάλ San Fermin για φέτος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ενώ χιλιάδες δοκίμασαν την γενναιότητα και την ταχύτητά τους στις μάχες με ταύρους στους δρόμους της νότιας ισπανικής πόλης, Παμπλόνα. Ο γύρος περιλαμβάνει μία στενή διαδρομή 850 μέτρων που ξεκινά από μία στάνη και καταλήγει στην αρένα ταυρομαχιών της πόλης. Κράτησε μόλις λίγο παραπάνω από δύο λεπτά.

Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ. Το φεστιβάλ που ζηλεύουμε

EIKONES2

Στον Σαν Ντιέγκο χτυπά η καρδιά των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών φαντασίας, των υπερηρώων και των φανατικών των κόμικς.

Η Σαν Ντιέγκο Comic-Con είναι αφιερωμένη σε οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από τον μαγικό κόσμο κόμικς (ταινίες, βιβλία, παιχνίδια κλπ) και διεξάγεται με πρωτοβουλία της Golden State Comic Book Convention, της San Diego Comic Book Convention καθώς και από κατοίκους του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Σαγκάη, Κίνα. Φιλί μεγάλης διάρκειας με έπαθλο… μονόπετρο

EIKONES3

Το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια φιλιού προσπάθησαν να καταρρίψουν δεκάδες ζευγάρια στη Σαγκάη σε ένα διαγωνισμό με έπαθλο ένα διαμαντένιο μονόπετρο.

Επαρχία Ριζάο, Κίνα. Η αρχαία παράδοση αλιείας στην Κίνα

EIKONES4

Ένας ψαράς διασχίζει τις ψαρόβαρκες σε έναν δρόμο που έχει καλυφτεί από φύκια.

Σύνορα Ταϊλάνδης – Μαλαισίας. Σκληρές εικόνες από τους μαζικούς τάφους μεταναστών

EIKONES6

Πτώματα σε αποσύνθεση ξεθάβουν ακόμα οι Αρχές της Ταϊλάνδης από τον μαζικό τάφο που ανακαλύφθηκε στα σύνορα με τη Μαλαισία. Τον περασμένο Μάιο είχε ανακαλυφθεί μαζικός τάφος που βρισκόταν κοντά σε έναν καταυλισμό που πιστεύεται πως συνδέεται με κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων. Οι Αρχές πιστεύουν πως επειδή στην περιοχή υπάρχει σκλαβοπάζαρο, τα πτώματα ανήκουν σε παράτυπους μετανάστες.

Σάντα Κρουζ, Βολιβία. Ο Πάπας με σομπρέρο!

EIKONES7

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη Βολιβία και συναντήθηκε με τον Έβο Μοράλες. Εκεί ο Πάπας Φραγκίσκος μάσησε μεταξύ άλλων φύλλα κόκας και φόρεσε σομπρέρο…

Ταϊλάνδη. Μετανάστες στοιβαγμένοι σε αμπάρι

EIKONES5

Σε αυτό το αμπάρι ενός παλιού πλοίο στοιβάζονται ζωές μεταναστών που ταξιδεύουν για μέρες και υπό δύσκολες συνθήκες προς ένα καλύτερο μέλλον.

Τεράστια μαύρη τρύπα με μάζα πάνω από επτά δισεκατομμύρια ήλιους

EIKONES8

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια ασυνήθιστη μαύρη τρύπα, η οποία έχει μάζα πάνω από επτά δισεκατομμύρια ήλιους και είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τον γαλαξία που τη φιλοξενεί. Η ανακάλυψη προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς θέτει σε αμφισβήτηση τα τωρινά μοντέλα τους για την εξήγηση του σχηματισμού των γαλαξιών. Οι περισσότεροι γαλαξίες περιέχουν στο κέντρο τους μια μαύρη τρύπα που έχει μάζα το 0,2% έως 0,5% της μάζας του γαλαξία της. Στην προκειμένη περίπτωση, η μαύρη τρύπα έχει μάζα σχεδόν το 10% του γαλαξία της.

Κάιρο, Αίγυπτος. Ο εκστατικός χορός των Δερβίσηδων

EIKONES9

Το σεμά, ο εκστατικός περιστροφικός χορός των Δερβίσηδων, ασκεί ακαταμάχητη γοητεία σε όποιον βιώσει τη μυσταγωγική του εμπειρία.

Σιτσουάν, Κίνα. Η θαυμαστή διατροφή των πάντα

EIKONES10

Είναι αρκούδες και όπως σε όλα τα είδη της συγκεκριμένης οικογένειας θηλαστικών το πεπτικό τους σύστημα είναι φτιαγμένο για να τρώνε κρέας. Παρ’ όλα αυτά τα γιγάντια πάντα, από τα δημοφιλέστερα ζώα στην υφήλιο, τρέφονται αποκλειστικά και μόνο με μπαμπού.