Σε επιφυλακή τέθηκαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Βοϊβοντίνας, στο βόρειο τμήμα της Σερβίας εξαιτίας της εκδήλωσης κρουσμάτων άνθρακα σε βοοειδή.

Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιδημίας, δήλωσε η Μάγια Αντριάσεβιτς από τη διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας της Σερβίας.

«Οι πολίτες μπορούν να είναι σίγουροι πως ό,τι τρώνε και πίνουν είναι ασφαλές», ανέφερε με αφορμή την κήρυξη ζωνών κινδύνου στα χωριά Μπότσαρ, Νόβο Μιλόσεβο και στο δήμο Νόβι Μπετσέι.

Από τη στιγμή που διαγνώστηκε η ασθένεια, η κτηνιατρική υπηρεσία, το αρμόδιο κτηνιατρικό ινστιτούτο και η κτηνιατρική επιθεώρηση κάνουν αυτοψίες, εφαρμόζουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και τα μέτρα επιτήρησης εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, σημείωσε η κ. Αντριάσεβιτς.

Η ασθένεια μεταδίδεται σε άτομα που έρχονται σε επαφή με ζώα που έχουν νοσήσει, ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι απολύτως ασφαλής και υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος να προσβληθούν κάτοικοι από την ασθένεια, συμπλήρωσε.

Δύο άτομα, για τα οποία υπήρξαν υποψίες ότι μολύνθηκαν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Ζρένιανιν, αλλά επέστρεψαν στο σπίτι τους, όπου θα συνεχίσουν τη θεραπεία.