Τυχερή η κρατική αστυνομία στην Ιταλία. Βέβαια, δεν έχουν όλοι οι ένστολοι την ίδια τύχη αφού μόνο 30 από αυτούς έχουν άδεια να οδηγούν την Gallardo Polizia και για να τους δοθεί η άδεια πέρασαν από ειδική εκπαίδευση.

Η Lamborghini «Gallardo LP560-4 Polizia» ήταν το «δώρο» της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην αστυνομία της γειτονικής χώρας. Αυτό το σούπερ αυτοκίνητο ανήκει στην Τροχαία Εθνικών δρόμων της περιοχής Λάτσιο και αντικαθιστά την προκάτοχό της, η οποία είχε επίσης δοθεί το 2004 στην ιταλική αστυνομία.

Την περασμένη βδομάδα μάλιστα η ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο συνεδρίου για την ασφάλεια έβγαλε σε έκθεση αυτό το αριστούργημα με αποτέλεσμα όσοι τουρίστες βρέθηκαν στην piazza del popolo στη Ρώμη να φωτογραφίζονται μέσα στη Lamborghini, όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες του newsbeast.gr.

Η δύναμή αυτού του αυτοκινήτου φτάνει τα 560 άλογα με τελική τα 327 χλμ/ω. Το αυτοκίνητο περιπολεί στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας της Λάτσιο.

Από το 2004 η αστυνομία της Ρώμης διαθέτει την προηγούμενη Gallardo, η οποία έχει καταγράψει από τότε γύρω στα 140.000 χιλιόμετρα περιπολώντας στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της κεντρικής και νότιας Ιταλίας, ενώ μια δεύτερη Gallardo περιπολεί τριγύρω από την Μπολόνια από το 2005.

Η Gallardo LP560-4 Polizia διαθέτει ένα hi-tech σύστημα λήψης video πραγματικού χρόνου με σκοπό να καταγράφει και να αποδεικνύει άμεσα τα διάφορα συμβάντα. Το video που καταγράφεται αποστέλλεται – επίσης σε πραγματικό χρόνο – στο αστυνομικό κέντρο, όπου οι υπολογιστές το επεξεργάζονται αυτομάτως και διαπιστώνουν από τις πινακίδες κυκλοφορίας εάν το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο ή όχι.

Επίσης, διαθέτει ένα δορυφορικό σύστημα GPS που παρέχει στο αστυνομικό κέντρο την ακριβή τοποθεσία, την κατεύθυνση και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Επιστημονική φαντασία δηλαδή για τα δικά μας δεδομένα… Αλλά άλλο ιταλική αστυνομία και άλλο ΕΛ.ΑΣ.