Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνεχίζεται…

Ακόμη 15 νεκροί από δολοφονική επίθεση των βαρόνων των ναρκωτικών στο Μεξικό


ΚΟΣΜΟΣ
7:02
18/07/2010
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνεχίζεται…
loading

Βαρύς ο φόρος αίματος στο Μεξικό. Τα νέα επεισόδια στοίχισαν τη ζωή 15 ανθρώπων, πέντε εξ αυτών εργαζόμενοι σε εργοστάσιο κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εισαγγελία στην πολιτεία Τσιουάουα ανέφερε ότι οι εργάτες δολοφονήθηκαν όταν ένοπλοι εισέβαλαν κατά τη διάρκεια γιορτής στη Σιουδάδ Χουάρες.

Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών προσπαθούν να ελέγξουν τις οδούς προς την αγορά των ΗΠΑ και στην πόλη βρίσκονται πολλά εργοστάσια συναρμολόγησης που ανήκουν σε αμερικάνικες επιχειρήσεις που αξιοποιούν το φθηνό μεξικανικό εργατικό δυναμικό.

Έξι ακόμη θάνατοι σημειώθηκαν στην ίδια πόλη, ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας άνδρας μαζί με την κόρη του, που δολοφονήθηκαν από ενόπλους που εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Σε άλλες πόλεις στην πολιτεία Τσιουάουα καταγράφηκαν τέσσερις δολοφονίες ενώ σημειώθηκε και η πρώτη επίθεση που έχει γίνει ποτέ στο Μεξικό με τη χρήση αυτοκινήτου-βόμβας, με στόχο οχηματοπομπή της αστυνομίας• στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων και τραυμάτισε 11.

Η τυφλή βία που χρεώνονται αποκλειστικά τα καρτέλ έχει στοιχίσει ήδη 7.000 ζωές εφέτος στο Μεξικό τη στιγμή που το 2009 είχαν καταγραφεί συνολικά 9.000 δολοφονίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει