Η σύζυγος του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, Σούζαν Θάμπετ-Μουμπάρακ, που είχε τεθεί υπό κράτηση την περασμένη Παρασκευή, θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη αφού καταβάλλει εγγύηση και επιστρέψει ορισμένους πόρους στο κράτος, δήλωσαν δικαστικές πηγές στο Reuters.

«Η έρευνα για παράνομο πλουτισμό συνεχίζεται, πάντως η σύζυγος του πρώην προέδρου δε θα παραμείνει προφυλακισμένη διότι θα επιστρέψει πόρους που διαθέτει στο κράτος. Πρόκειται να αποφυλακιστεί με εγγύηση σύντομα», είπε μία δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κα Μουμπάρακ διαψεύδει τις καταγγελίες ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του συζύγου της για παράνομο προσωπικό όφελος. Εισήχθη σε νοσοκομείο την Παρασκευή καθώς εμφάνισε συμπτώματα που κατέδειξαν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι υπέστη «κρίση πανικού».

Επέστρεψε σε μια βίλα στο Κάιρο κι έδωσε στις αρχές εξουσιοδότηση να αποσύρει έως και 20 εκατ. αιγυπτιακές λίρες (3,37 εκατ. δολάρια) από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.