Μια επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2012 όπως είχε αρχικώς προβλεφθεί, είναι «δύσκολο» να γίνει, αλλά μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «υπό οποιεσδήποτε μορφές» αποκλείεται , ανέφερε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο αυριανό (Τετάρτη) φύλλο της εφημερίδας «Φιγκαρό» η κ.Λαγκάρντ κρίνει ότι «ορισμένοι στόχοι, κυρίως σε θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό δεν έχουν επιτευχθεί» από την ελληνική κυβέρνηση.

«Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι δύσκολο να υπάρξει μια επιστροφή στις αγορές το 2012, όπως είχε προβλεφθεί αρχικώς» επισημαίνει η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας.

Λόγω αυτού, μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που υποθετικά κρίνεται όλο και πιο πιθανή από πολλούς αναλυτές, αποκλείεται «πλήρως και υπό οποιεσδήποτε μορφές», διαβεβαίωσε η κ. Λαγκράντ.
«Και φυσικά δεν υπάρχει ζήτημα κατ ουδένα τρόπο η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ» παρά τις φήμες και τις σπέκουλες της περασμένης εβδομάδας.

Η υπουργός σε άλλο σημείο της συνέντευξής της τόνισε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» για μια επιπλέον μελλοντική βοήθεια στην Αθήνα και ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει κατά κύριο λόγο να κινητοποιηθεί θέτοντας σε ισχύ τάχιστα το πρόγραμμά της που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις».