Οι αρχές του Μαρόκου συνέλαβαν σήμερα άλλους τρεις υπόπτους για ανάμειξη στην επίθεση της 28ης Απριλίου σε καφέ στην πλατεία Τζαμάα ελ-Φνα στο Μαρακές από την οποία 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσε σήμερα πηγή της μαροκινής ασφάλειας.

«Οι τρεις αυτοί άνθρωποι είχαν απλώς ενημερωθεί για το σχέδιο της επίθεσης, αλλά δεν είχαν πάρει μέρος ενεργά στην εκτέλεσή της», σημείωσε πηγή της ασφάλειας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η σύλληψη αυτή έγινε πέντε ημέρες μετά τη σύλληψη άλλων τριών υπόπτων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν ο φερόμενος ως κύριος ύποπτος για την επίθεση αυτής, στην πόλη Σάφι, 350 χιλιόμετρα νότια της Καζαμπλάνκα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν σήμερα «κατοικούν όλοι στη Σάφι και ήταν λίγο ή πολύ ενήμεροι για το σχέδιο. Ο ένας από αυτούς είχε μάλιστα βοηθήσει σε μια δοκιμή κοντά στη Σάφι».

Σύμφωνα με τον μαροκινό υπουργό Εσωτερικών Τάγιεμπ Σερκάουϊ, ο κύριος ύποπτος, ο Άντιλ Ατμάνι, είχε διαμείνει στην Πορτογαλία το 2004 και στη Λιβύη το 2008.

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) διέψευσε το Σάββατο ότι η ίδια είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην αιματηρή επίθεση στο Μαρακές, όπως είχαν αρχικά υποθέσει οι ερευνητές.