Βρετανία και ΟΗΕ καταδικάζουν τις δολοφονίες στη Συρία

Έκκληση στην συριακή κυβέρνηση για αυτοσυγκράτηση


ΚΟΣΜΟΣ
8:04
23/04/2011
Βρετανία και ΟΗΕ καταδικάζουν τις δολοφονίες στη Συρία
loading

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι διαδηλωτές δολοφονήθηκαν σήμερα στη Συρία, και ζήτησε η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης να εφαρμοστεί πλήρως στη χώρα αυτή.

«Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για τις πληροφορίες που αναφέρουν νεκρούς και τραυματίες σε όλη τη Συρία», αναφέρει ο Χέιγκ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

«Καταδικάζω την απαράδεκτη δολοφονία διαδηλωτών από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας», τονίζει.

«Καλώ τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την καταστολή, και τις αρχές της Συρίας να σεβαστούν το δικαίωμα του συριακού λαού να διαδηλώνει ειρηνικά», προσθέτει.

«Η κυβέρνηση της Συρίας πρέπει να ανταποκριθεί στις νόμιμες διεκδικήσεις του συριακού λαού», σημειώνει ο Χέιγκ προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης να αρθεί στην πραγματικότητα και όχι μόνο στα χαρτιά».

Την «επαναλαμβανόμενη βία» κατά των διαδηλωτών καταδίκασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή «μιας ανεξάρτητης και επαρκούς έρευνας που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια για τα αίτια των μακελειών».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει