Οι εισαγγελικές αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα που σχετίζονται με τη βομβιστική επίθεση στο Μετρό του Μινσκ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 150.

Συνολικά έχουν συλληφθεί πέντε ύποπτοι. Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα Αντρέι Σβεντ οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες έχουν ήδη φυλακιστεί. “Πρόκειται για το άτομο που εκτέλεσε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια και ένα άτομο που τον βοήθησε”, εξήγησε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Η σύλληψη των δύο βασικών υπόπτων είχε ανακοινωθεί χθες, Τετάρτη. Οι υπόλοιποι τρεις επί του παρόντος κρατούνται στην αστυνομία. Όλοι τους είναι κάτω των 30 ετών και κατάγονται από τη Λευκορωσία.

Ο Σβεντ παρουσίασε εικόνες από κάμερες παρακολούθησης που οδήγησαν στη σύλληψη του βασικού υπόπτου. Όπως είπε, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τηλεχειριζόμενος.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υποστήριξε την Τετάρτη ότι δύο από τους υπόπτους -ένας ηλεκτρολόγος και ένας τορναδόρος- ομολόγησαν και παραδέχτηκαν η συμμετοχή τους και σε δύο παλαιότερες βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες δεν υπήρξαν θύματα.