Οι ΗΠΑ έριξαν 16 επιπλέον πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον στόχων στη Λιβύη τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 170 τον αριθμό των πυραύλων Κρουζ που έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχή της στρατιωτικής επέμβασης, έγινε σήμερα γνωστό από το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Πενταγώνου που ολοκληρώθηκε σήμερα, 16 πύραυλοι ρίχτηκαν σε διάστημα 24 ωρών από τα αμερικανικά πλοία και υποβρύχια που πλέουν στα ανοιχτά της Λιβύης.

Τα πλήγματα είχαν ως στόχο κέντρα διοίκησης και συστοιχίες πυροβολικού. Από την αρχή της επέμβασης της Συμμαχίας το Σάββατο έχουν ριχτεί τουλάχιστον 170 Τόμαχοκ, από τους οποίους οι 7 από το βρετανικό υποβρύχιο ?Trafalgar.
Τρία υποβρύχια των ΗΠΑ, το Providence, το Florida, και το Scranton καθώς και τα αντιτορπιλικά Stout και Barry έχουν αναπτυχθεί στον Κόλπο της Σύρτης.

Ο αριθμός των πυραύλων πλησιάζει σταδιακά τον αριθμό των Τόμαχοκ που ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου το 1991, την πρώτη σύγκρουση κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν. Περίπου 297 από τους πυραύλους αυτούς, που η εκρηκτική τους γόμωση τους είναι 450 κιλά, είχαν εκτοξευτεί τότε.