Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Γερμανία για ξενοφοβία

Αιχμή το θέμα των μειονοτήτων


ΚΟΣΜΟΣ
7:29
28/02/2011
Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Γερμανία για ξενοφοβία
loading

Στη Γερμανία βρίσκεται ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητεί τη στήριξή της στην τουρκική υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ.

Μιλώντας μπροστά σε 10.000 ακροατές- μέλη της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των μειονοτήτων, παρατηρώντας επίμονη τάση ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

«Πρέπει να ενσωματωθείτε στην κοινωνία, αλλά όχι να αφομοιωθείτε σε σημείο που να εγκαταλείπετε την εθνική σας καταγωγή και την παράδοση. Κανένας δεν επιτρέπεται να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενώ προσέθεσε με έμφαση ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αφήνεται ανεπηρέαστος να ακολουθεί τη θρησκεία του.

Ακόμα πιο οξύς στην κριτική του προς τη γερμανική πολιτική απέναντι στις μειονότητες, παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα. Όπως δήλωσε, η άσκηση πίεσης στους μετανάστες να ενσωματωθούν, που απαιτεί από αυτούς να καταπνίξουν την παράδοση και τη γλώσσα τους αποτελεί παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας.

Το πρόβλημα των μειονοτήτων είχε βρεθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας πέρυσι και είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, που ούτως ή άλλως δοκιμάζονται από την πορεία της αίτησης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Ένα βιβλίο του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Τίλο Σάραζιν που ανέφερε ότι η εθνική ταυτότητα των Γερμανών κινδύνευε από τους Μουσουλμάνους, των οποίων την παρουσία χαρακτήριζε ως αιτία διαρροής από τα κρατικά ταμεία, είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση.

Έντονες επικρίσεις όμως δέχεται και η Τουρκική πλευρά από δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο, που την κατηγορούν για παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους Χριστιανούς που βρίσκονται στην Τουρκία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει