Τον Αύγουστο του 2004, τα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων γέμισαν φωτογραφίες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος, ντυμένος στα λευκά με τη μπαντάνα του, υποδεχόταν, στο θέρετρό του στη Σαρδηνία, τον Τόνι Μπλερ.

Η εμφάνιση του ιταλού πρωθυπουργού ήταν χωρίς προηγούμενο και οι αναλύσεις περί της σημειολογίας της μπαντάνας έδιναν και έπαιρναν. Το λευκό ύφασμα στο κεφάλι του έκρυβε… εμφύτευση μαλλιών.

Δεν ήταν η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία εμφάνιση του «Καβαλιέρε» που συζητήθηκε. Ο εκκεντρικός πρωθυπουργός έχει φορέσει κατά καιρούς κράνη και καπέλα, «πυροδοτώντας» ποικίλα σχόλια.

Ο Μπερλουσκόνι, φορώντας πυροσβεστικό κράνος, αγκαλιάζει μία επιζήσασα από το σεισμό στην Άκουιλα.

Με κιπά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην εβραϊκή συναγωγή της Ρώμης.

3 Φεβρουαρίου 2003: Το πολικό ψύχος που επικρατεί στη Ρωσία τον αναγκάζει να ντυθεί βαρία, μιμούμενος τον τότε πρόεδρο και νυν πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

7 Απριλίου 2004: Ο Σίλβιο «εποπτεύει» τις εργασίες κατασκευής σήραγγας.

Με σκούφο μαγειρικής

 

 Ως άλλος… Λόρενς της Αραβίας εμφανίζεται στη Σαρδηνία, τον Αύγουστο του 2004, ντυμένος στα λευκά με μπαντάνα στα κεφάλι. Το μυστήριο του «λευκού σεΐχη» λύθηκε αμέσως. Η περιβόητη μπαντάνα έκρυβε την εμφύτευση μαλλιών…

Η πιο εκκεντρική εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ ηγέτης σε Σύνοδο G8. Ο «Καβαλιέρε» φτάνει στο καναδικό θέρετρο Κανανάσκις, στα Βραχώδη Όρη του Καναδά, με καουμπόικο καπέλο.

 
Με κράνος των «καραμπινιέρι»