Στιγμές αγωνίας έζησε ο έμπειρος ψαροντουφεκάς, Emanuel Bova, όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν λευκό καρχαρία μήκους πέντε μέτρων στα ανοιχτά του Royal National Park, νότια του Σίδνεϊ, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Bova έκανε ψαροντούφεκο μόνος του όταν ξαφνικά το τεράστιο αρπακτικό εμφανίστηκε από τα βάθη, κατευθυνόμενο ευθεία προς το μέρος του. «Πέρασε δίπλα μου και απλώς είπα “ουάου”. Έμεινα άφωνος και τότε άρχισε να χτυπάει δυνατά η καρδιά μου και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με ένα θηρίο», δήλωσε στο Nine News.

Αν και έχει μεγάλη εμπειρία και έχει δει πολλούς καρχαρίες από κοντά, ο ίδιος τόνισε πως αυτή η συνάντηση ήταν διαφορετική και τον ταρακούνησε βαθιά. «Κολυμπάω πίσω προς το jet ski και βλέπω αυτόν τον τεράστιο λευκό. Μιλάμε για τέσσερα ή πέντε μέτρα. Τεράστιος, φαρδύς, μεγαλύτερος και από το jet ski μου. Τρομακτικό», περιέγραψε.

Τη στιγμή εκείνη, το jet ski του Bova βρισκόταν περίπου 15 μέτρα μακριά του και ο ίδιος ήταν μόνος στο νερό. Σε βίντεο που καταγράφηκε από την κάμερά του, φαίνεται να απομακρύνεται προσεκτικά προς το jet ski, ενώ ο καρχαρίας τον ακολουθεί από κοντά.

Αφού ανέβηκε στο jet ski, τράβηξε το πλωτό του με τα ψάρια και παρακολούθησε τον καρχαρία, ο οποίος άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το σκάφος. «Έμοιαζε να σκέφτεται πως έχασε μια ευκαιρία. Ίσως αυτό να σκεφτόταν, γιατί μόλις ανέβηκα στο ski έγινε λίγο πιο ανήσυχος», σημείωσε. «Από ακινησία και σταθερότητα, ξαφνικά άρχισε να κάνει πολύ γρήγορους κύκλους γύρω από το jet ski».

Πιστεύεται ότι ο ίδιος λευκός καρχαρίας είχε εντοπιστεί περίπου μία ώρα νωρίτερα στην περιοχή Cronulla, νοτιοανατολικά του Σίδνεϊ, να κολυμπά κοντά σε ένα μικρό αλιευτικό σκάφος.