Νέος σεισμός, μεγέθους 6,3 βαθμών, σημειώθηκε την Παρασκευή στα ανοικτά των ακτών της Χιλής, μετά την δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα χθες στην ίδια περιοχή, ανακοίνωσε στην Ουάσιγκτον το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

Η νέα δόνηση κατεγράφη στις 23:39 GMT [01:39 σήμερα Σάββατο, ώρα Ελλάδας] σε απόσταση 55 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Κονσεπσιόν, στη νότια Χιλή. Η πρώτη, που είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι είχε μέγεθος 7 βαθμών, είχε καταγραφεί σε θαλάσσια περιοχή 72 χλμ. νοτιοανατολικά της ίδιας πόλης. Σημειώθηκε στις 20:05 [22:05 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας].

Η πρώτη σεισμική δόνηση δεν προκάλεσε θύματα ούτε ζημιές, σύμφωνα με το USGS και τις αρχές στη Χιλή. Αναφέρθηκαν πάντως διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σε αρκετές τηλεφωνικές συνδέσεις ενώ κατά αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η εφημερίδα El Mercurio προκλήθηκε πανικός σε κατοίκους και λουόμενους που αναζήτησαν καταφύγιο σε περιοχές με υψόμετρο και μακριά από τις ακτές λόγω του φόβου σεισμικών κυμάτων.

Οι δύο σεισμοί σημειώνονται σχεδόν ένα χρόνο μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 8,8 βαθμών, και το τσουνάμι που είχαν στοιχίσει τη ζωή 523 ανθρώπων κι είχαν προκαλέσει ζημιές 22,5 δις ευρώ την 27η Φεβρουαρίου του 2010. 24 άνθρωποι παραμένουν επίσημα αγνοούμενοι ως και σήμερα.

Μια ακόμα ισχυρή σεισμική δόνηση, 7,2 βαθμών, είχε πλήξει τη Χιλή τον Ιανουάριο, περίπου 171 χλμ. νότια της Κονσεπσιόν.