Μέρα μεσημέρι έδεσαν τον υπάλληλο μέσα στο κατάστημα, μάζεψαν κοσμήματα και πανάκριβα ρολόγια, έκλεισαν την πόρτα και έφυγαν σαν κύριοι. Η ληστεία έγινε στην κεντρικότερη εμπορική οδό της Λευκωσίας, τη λεωφόρο Μακαρίου. Οι δράστες μπήκαν σε κατάστημα κοσμημάτων και πανάκριβών επώνυμων ρολογιών, λίγο μετά το μεσημέρι, την ώρα που ο υπάλληλος του καταστήματος ετοιμαζόταν να κλείσει και να αποχωρήσει, λόγω της «ημιαργίας» της Τετάρτης.

Οι δράστες, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμα γίνει γνωστός, αρχικά οδήγησαν τον υπάλληλο στο πατάρι του καταστήματος και τον έδεσαν. Στη συνέχεια κατέβηκαν στο κατάστημα και …με την ησυχία τους μάζεψαν το πολύτιμο εμπόρευμα, η συνολική αξία του οποίου δεν έχει ακόμα υπολογιστεί, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.Οι ληστές πήραν και «έξοδα διακίνησης», αφού σήκωσαν και 100 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο.

Οι δράστες έφυγαν σαν κύριοι, κλείνοντας πίσω τους την πόρτα του καταστήματος, χωρίς κανένας να αντιληφθεί τι είχε συμβεί και μάλιστα για αρκετή ώρα.Η υπόθεση έγινε γνωστή αργά το απόγευμα, γιατί ο υπάλληλος άργησε να πάει στο σπίτι του μετά τη δουλειά και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Αυτό προκάλεσε τις πρώτες υποψίες, οι οποίες τελικά οδήγησαν στην αποκάλυψη της ληστείας.