Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν στο Μιλάνο κατά του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με κύρια αναφορά στις αποκαλύψεις του σκανδάλου Ρούμπι Καρίμα.

Το αριστερό συνδικάτο Cgil, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, γυναικείες οργανώσεις, όπως η «Ας Βγούμε από τη Σιωπή» και η οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, Arcigay οργάνωσαν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση. Το κύριο σύνθημα της πρωτοβουλίας ήταν «μια διαφορετική Ιστορία για την Ιταλία, είναι εφικτή. Μαζί, άνδρες και γυναίκες».

Με άσπρες εσάρπες, μπαλονάκια και πανό, οι διαδηλωτές, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους εισαγγελείς του Μιλάνου, και ειδικότερα στην εισαγγελέα Ίλντα Μποκασσίνι, η οποία, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, ασχολείται με έρευνες σε βάρος του Καβαλιέρε.

Η διευθύντρια της εφημερίδας «Λ’ Ουνίτα», Κοντσίτα Ντε Γκρεγκόριο δήλωσε «Πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα, στις νεαρές συμπατριώτισσές μας, ότι το να εκδίδεσαι δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις καριέρα». Στο παλτό τους πολλές διαδηλώτριες είχαν κολλήσει φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας και μια από αυτές δήλωσε «Το κάναμε για να αποδείξουμε ότι, στην Ιταλία, υπάρχουν και ερευνήτριες, άνεργες, νοικοκυρές, εργάτριες, και όχι μόνο συνοδοί πολυτελείας».

Ακόμα, στη διαδήλωση συμμετείχε ο τιμημένος με Νόμπελ λογοτεχνίας Ντάριο Φο και η σύζυγός του, ηθοποιός Φράνκα Ράμε.

Η πρόεδρος του «Δημοκρατικού Κόμματος», Ρόζι Μπίντι, τόνισε «πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία για να καταστήσουμε σαφές ότι η πλειοψηφία των Ιταλίδων δεν είναι στην διάθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».