Δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι οι αποκαλούμενες «μαύρες χήρες» συμμετείχαν στην αιματηρή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Οι κάμερες ασφαλείας, αντίθετα από ορισμένες πληροφορίες, δεν δείχνουν ότι ο καμικάζι βομβιστής συνοδευόταν από γυναίκα, όπως μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ισλαμιστές από την περιοχή του Βορείου Καυκάσου βρίσκονται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα και κατά την οποία σκοτώθηκαν 35 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 170.

Στο παρελθόν, οι αποκαλούμενες «μαύρες χήρες», γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση στο Βόρειο Καύκασο, είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, η βόμβα την οποία πυροδότησε ο δράστης περιείχε όχι μόνο καρφιά και βίδες, αλλά και χαλίκια και κομμάτια γρανίτη, όπως στις βόμβες που χρησιμοποιούνται στις παλαιστινιακές επιθέσεις αυτοκτονίας. Τέτοια υλικά είναι δύσκολο να ανιχνευθούν από τους σαρωτές μετάλλων.

.