Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφτασε το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ. Το ρωσικό διαστημόπλοιο απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, με πλήρωμα τους Αμερικανούς Ντουγκ Γουίλοκ και Σάνον Ουόλκερ και κυβερνήτη τον ομογενή μας Φιοντόρ Γιουρτσίχιν. – Γραμματικόπουλος

Στις 04.25 ώρα Ελλάδος ο Φίοντιορ Γιουρτσίχιν πάτησε πρώτος το πόδι του στον Διαστημικό Σταθμό με θερμή υποδοχή από δύο Ρώσους κοσμοναύτες, τον Αλεξάντρ Σκβαρτσόφ και τον Μιχαήλ Κορνιένκο, και από την Αμερικανίδα αστροναύτη Τρέισι Κόλντουελ-Ντάισον.

Στο Κέντρο Διεύθυνσης Πτήσεων στο Καραλιόφ, στα περίχωρα της Μόσχας, είχαν συγκεντρωθεί φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς των κοσμοναυτών και αστροναυτών, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις η διαδικασία ολοκληρώθηκε, χωρίς καμία επιπλοκή.

Για τον κυβερνήτη του διαστημοπλοίου είναι το τρίτο του ταξίδι , ενώ σε λίγο καιό θα αναλάβει την επιμέλεια ενός διαστημικού ιστολογίου, μέσα από το οποίο θα λύνει απορίες και θα απαντάει σε ερωτήσεις παιδιών γύρω από ζωή στο Διάστημα. «Ελπίζω ότι θα έχουν όλοι σύντομα νέα μου και ότι το πείραμα θα αποδειχθεί ενδιαφέρον», είπε λίγο πριν αναχωρήσει.