Ο Josh Le στο όνομα της επιστήμης είπε να κάνει ένα… ιδιαίτερο πείραμα, ώστε να μελετήσει τα βακτήρια. Ο φοιτητής φορούσε το ίδιο τζιν από το Σεπτέμβριο του 2009 ως το Δεκέμβριο του 2010 χωρίς να το πλύνει, ώστε να δει πόσο βρώμικο μπορεί να γίνει. Αν και προσπαθούσε σε γενικές γραμμές να το κρατήσει καθαρό, εντούτοις είχαν πέσει επάνω του τροφές και ποτά, ενώ το καλοκαίρι το σώμα του ανέδυε ιδρώτα, κάτι που λογικά κάνει το τζιν ακόμη πιο βρώμικο. Συνολικά, φόρεσε το συγκεκριμένο παντελόνι 200 φορές, ενώ κοιμόταν με αυτό για ένα μήνα!

Σκοπός του πειράματός του ήταν να δημιουργηθεί στο τζιν ένα περιβάλλον βακτηρίων, το οποίο μετέπειτα θα μελετούσε. Μετά το πέρας των 15 μηνών, ο νεαρός μαζί με τον καθηγητή του ανάλυσαν το περιβάλλον του τζιν, το έπλυνε και το ξαναφόρεσε άλλες δυο βδομάδες χωρίς να το πλύνει. Το αποτέλεσμα; Τα βακτήρια ήταν τα ίδια!

Ο καθηγητής και ο φοιτητής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πλένουν λιγότερο συχνά τα ρούχα τους, ώστε να βοηθούν στην προστασία του πλανήτη και στην εξοικονόμηση νερού. Όσον αφορά, τον Josh Le, ο αδερφός του μετά το τέλος του πειράματος, του έκανε δώρο ένα νέο τζιν!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.