Αρκετές ακόμα δεκάδες πτωμάτων, ανεβρέθηκαν την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 785 μέχρι τώρα, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, που διήρκεσαν μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Οι επίσημες αρχές ωστόσο φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα αγγίξει τούς 1000, καθώς αναφέρονται ακόμα 400 άνθρωποι, να αγνοείται η τύχη τους. Η καταστροφή που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, έχει κτυπήσει μια ευρεία περιοχή που εκτείνεται ακριβώς δίπλα από την πόλη του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, καθώς παραμένουν αρκετοί ακόμα θαμμένοι στη λάσπη, αλλά και για την περισυλλογή των πτωμάτων των θυμάτων. Παράλληλα οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής μεταφέρουν τρόφιμα και πόσιμο νερό, καθώς πλέον οι δρόμοι έχουν απελευθερωθεί από τις προσχώσεις.

Η χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας, έχει αφήσει άστεγους περισσότερους από 6000 πολίτες, ενώ ακόμη 8000 έχουν προσωρινά εγκαταλείψει τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε χώρους υποδοχής.