Τη διαφυγή της πριγκίπισσας της Ολλανδίας, Αμαλίας, στην Ισπανία λόγω απειλών για τη ζωή της αναφέρουν τα τοπικά μέσα της χώρας.

Σήμερα η διάδοχος του θρόνου ετοιμάζεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης.

Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS, το οποίο επικαλείται ανακτορικές πηγές, η 20χρονη γυναίκα έζησε και σπούδασε για πάνω από έναν χρόνο στη Μαδρίτη.

Τον Οκτώβριο του 2022, μερικές μόνο εβδομάδες αφού είχε αρχίσει να σπουδάζει πολιτική, ψυχολογία, δίκαιο και οικονομία στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, η Αμαλία υποχρεώθηκε, εξαιτίας φόβων για την ασφάλειά της, να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ζήσει σε φοιτητική εστία.

Η διάδοχος του θρόνου είχε φωτογραφηθεί κατενθουσιασμένη όταν άρχιζε τις σπουδές της. Είχε δηλώσει πως ήθελε να ζήσει σε ένα φοιτητικό κατάλυμα.

Όμως το βασιλικό ζεύγος ανακοίνωσε, περίπου έναν μήνα αργότερα, ότι η κόρη του υποχρεώθηκε να επιστρέψει για να ζήσει μέσα στα ανάκτορα της Χάγης, με σημαντικά ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας όπως τονίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν μπορεί να ζήσει στο Άμστερνταμ και δεν μπορεί αληθινά να βγαίνει (…) Αυτό έχει τεράστιες συνέπειες στη ζωή της», είχε δηλώσει τότε συγκινημένη η βασίλισσα Μάξιμα.

Οι Αρχές δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες, όμως η ανακοίνωση είχε γίνει μερικές βδομάδες έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ονόματα της Αμαλίας και του πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, αναφέρονταν σε επικοινωνίες ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, προκαλώντας φόβους για απόπειρα απαγωγής.

Το NOS μετέδωσε πως η απειλή εναντίον της Αμαλίας δεν έχει εξαφανισθεί πλήρως, όμως η πριγκίπισσα μπορεί και πάλι να ζει και να σπουδάζει στην Ολλανδία χάρη σε «μέτρα» τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν.

Θα ζει πλέον στο Άμστερνταμ. Η Αμαλία θα διαδραματίσει για πρώτη φορά σήμερα επίσημο ρόλο κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.