Ένας γερανός έπεσε από πολυκατοικία στην πόλη Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ την Πέμπτη, προκαλώντας τον θάνατο ενός εργάτη και τον τραυματισμό άλλων τριών ατόμων, αφού προσγειώθηκε σε αυτοκίνητο την ώρα που διέσχιζε τη γέφυρα Southeast 3rd Avenue πάνω από τον ποταμό New River.

Ο οδηγός, Μαρκ Τζέρεσιν, που είδε τον χάρο με τα μάτια του, όταν ο γερανός χτύπησε με δύναμη το μπροστινό μέρος του αυτοκίνητου, δήλωσε στο NBC6: «Ένιωσα ένα τράνταγμα και, όταν κοίταξα πάνω, είδα τον γερανό να πέφτει και πάτησα φρένο. Έσπασε το μπροστινό μέρος του Tesla μου και όλοι οι αερόσακοι ενεργοποιήθηκαν. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι ζωντανός».

Οι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Ομάδας Διάσωσης του Φορτ Λόντερντεϊλ ανέφεραν ότι μια ομάδα που εργαζόταν σε πολυώροφο κτίριο ήταν στη διαδικασία «ανύψωσης του γερανού», όταν ένα τμήμα του έπεσε.

Το τμήμα του γερανού έπεσε, παρασύροντας έναν εργάτη και προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι, καθώς και στη γέφυρα χτυπώντας τουλάχιστον πάνω σε δύο οχήματα.

«Είδα το τμήμα του γερανού να αναπηδάει από το αυτοκίνητό μου και να πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο δίπλα μου», είπε ο Τζέρεσιν.

Πλάνα από το Chopper 6 έδειξαν ένα σκούρο SUV που είχε συντριβεί εντελώς από το κομμάτι του γερανού. Λίγο πιο μακριά βρισκόταν το αυτοκίνητο του Τζέρεσιν.

Ένας άλλος άντρας, που δήλωσε πως ήταν λίγα μέτρα πιο πίσω, είδε τον Τζέρεσιν να προσπαθεί να βοηθήσει τη γυναίκα του αυτοκινήτου που είχε συντριβεί από τον γερανό.

Ο Τόνι Πέρεζ δήλωσε ότι επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά, όταν είδε τον γερανό να πέφτει από τον ουρανό: «Έλεγα, αυτό είναι τρελό, συμβαίνει πραγματικά. Και μετά, μπουμ, ένας δυνατός θόρυβος, και έπεσε ακριβώς πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο. Ήταν τέσσερα ή πέντε αυτοκίνητα μπροστά από εμένα, οπότε σκέφτηκα: “Ω Θεέ μου, θα μπορούσα να ήμουν εγώ”».

(AP Photo/Daniel Kozin)

Μια ένοικος πολυκατοικίας κοντά στο σημείο δήλωσε στο ίδιο μέσο: «Ήταν πραγματικά σοκαριστικό, πολύ τραυματικό… να ακούς τον μπουμ – ήμουν τρομοκρατημένη».

Η γέφυρα υπέστη ζημιές από το κομμάτι του γερανού που έπεσε, πράγμα που σημαίνει ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να επισκευαστεί. Ο ποταμός κάτω από τη γέφυρα, επίσης, έκλεισε.

Οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ακόμη τι προκάλεσε την πτώση του τμήματος του γερανού. Η Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στον Χώρο Εργασίας και η Πυροσβεστική Διάσωση του Φορτ Λόντερντεϊλ θα διερευνήσουν το περιστατικό.