Οι συνεχείς πονοκέφαλοι ενός άνδρα αποδείχτηκαν καρκίνος σε τελικό στάδιο – οι γιατροί του είπαν ότι τώρα έχει μόλις 15 μήνες ζωής. O Ρίκι Σμιθ, 39χρονος πατέρας τριών παιδιών και θετός πατέρας ενός τέταρτου, άρχισε να έχει αθροιστικούς πονοκεφάλους τον Φεβρουάριο, αλλά έκρινε ότι ήταν καταπονημένος, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων South West News Service.

«Άρχισε να έχει πονοκεφάλους για μερικές εβδομάδες. Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι μπορεί να ήταν ιός. Ήταν άρρωστος λίγο πριν, αλλά αυτό συνέχισε για μεγάλο διάστημα», είπε η σύντροφός του, Κατρίνα Μπίνφιλντ, 41 ετών, που ασχολείται καλλιτεχνικά με το μακιγιάζ. Αφού τα συμπτώματα του Σμιθ δεν υποχωρούσαν για εβδομάδες, η σύντροφός του του είπε να δει έναν γιατρό. «Είναι πολύ εργατικός και δεν παίρνει ποτέ ρεπό, αλλά άρχισε να τηλεφωνεί δηλώνοντας άρρωστος και ότι καθόταν στο σπίτι», πρόσθεσε.

Ο γιατρός είπε στον Σμιθ να ενυδατωθεί και να ξεκουραστεί. Ωστόσο, κάτι δεν πήγαινε καλά. Η Μπίνφιλντ του έκλεισε ραντεβού για οφθαλμολογική εξέταση και τότε ο γιατρός είδε αίμα πίσω από τον έναν αμφιβληστροειδή του. Στη συνέχεια πήγε στο νοσοκομείο Maidstone, για να κάνει αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό. Στη συνέχεια, μια μαγνητική τομογραφία έδειξε και κάτι άλλο, ακόμα πιο άσχημο, στον εγκέφαλο του Σμιθ.

«Ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι είχε όγκο», είπε η Μπίνφιλντ. «Ήταν φρικτό. Απλώς χάθηκα, αλλά ο Ρίκι προσπαθούσε να είναι δυνατός», πρόσθεσε. «Μια γυναίκα απέναντί ​​μας ξέσπασε σε κλάματα», πρόσθεσε η Μπίνφιλντ. Ο Σμιθ παραπέμφθηκε αργότερα στο King’s College Hospital στο Λονδίνο, όπου του είπαν ότι είχε όγκο που δεν μπορεί να χειρουργηθεί. «Ο γιατρός μάς είπε ότι πρόκειται για μια επιθετική μορφή καρκίνου και είπε ότι ο Ρίκι θα είχε 15 μήνες ζωής. Είπαν ότι χρειαζόταν βιοψία, την οποία έκανε την Παρασκευή. Πήγε πολύ καλά. Είμαστε στο στάδιο αναμονής για να δούμε τι θεραπεία μπορεί να κάνει για να παρατείνει τη ζωή του», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει η New York Post.

H Μπίνφιλντ είπε ότι το να μοιραστούν τα θλιβερά νέα με τα παιδιά τους -τον Λούι, 8, τον Κάρσον, 5 και τον Άρλο, 2- ήταν πολύ δύσκολο. «Ο Άρλο είναι πολύ μικρός για να καταλάβει, αλλά συζήτησα με τον Λούι και τον Κάρσον την περασμένη εβδομάδα», εξήγησε.

«Ο Λούι είναι τόσο ευαίσθητη ψυχή, ανησυχούσα πραγματικά για αυτόν. Σηκώθηκε, με αγκάλιασε και είπε: “Μην ανησυχείς, μαμά, θα το παλέψουμε“», θυμάται. Πρόσθεσε ότι εκείνη και ο Κάρσον έκλαψαν μαζί. «Ήταν καταπληκτικός, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτό συμβαίνει σ’ εμάς», αποκάλυψε.

Οι φίλοι του ζευγαριού δημιούργησαν ένα GoFundMe -με τον τίτλο «Ricks army – Cancer will not win!!!»- για τη θεραπεία του Smith, τα 40ά του γενέθλια και τον γάμο. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 95.600 δολάρια μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.